Gode råd mot fallgruvene


– Det er mange gode investeringsmuligheter i dagens marked. Men det er også lett å trå feil, og et stadig økende utvalg av finansielle produkter som ikke alle holder god kvalitet. De fleste trenger en rådgiver for å unngå fallgruvene, sier Senior
Wealth Manager Arve Rosenvinge hos Pensum.

-Vi pleier å si at vi forvalter våre kunders penger som om de skulle være våre egne. Det kreves både kompetanse og systematikk for å lykkes, og målet vårt er kort og greit at kundene våre skal få en god avkastning til en risiko som passer for den enkelte.

 

Solid erfaring

Arve Rosenvinge vet hva han snakker om. Han har jobbet i bransjen siden 1981, og vært med på både store og små opp- og nedturer. Han har hatt med seg flere av kundene sine i mer enn 30 år, og er blant de få som slapp helskinnet fra jordskjelvene i 2007 og 2008.

– Det er selvsagt en god del flaks, men jeg liker å tro at erfaringen jeg har skaffet meg de siste 30 årene kommer til nytte for mine kunder. Uansett var det ingen av kundene mine som tapte penger på dette krakket, sier Rosenvinge.

Kunnskap og trygghet

Rosenvinge mener det er to forhold som gjør at en ordinær investor bør benytte en finansrådgiver.

– De færreste evner å sondere markedene godt nok på egen hånd. Kompetanse er helt avgjørende for å lykkes. Folk flest, som ikke har de nødvendige kunnskapene, trenger råd og veiledning fra en kompetent rådgiver.

– Det andre forholdet, som jeg mener en avgjørende, handler om trygghet og relasjoner. Folk skal føle seg trygg på investeringene sine, og det tar tid å utvikle gode og nære relasjoner. Det er masse komplekse og utrygge produkter på markedet, og det er fort gjort å gjøre alvorlige feil. Min filosofi er at jeg bare satser på produkter som er 100 prosent transparente og grundig vurderte i forhold til kvalitet.

 

Marked i endring

Rosenvinge forteller at markedet nå begynner å bli klar for nye ting.

– Nå for tiden er det mange som spør etter alternative investeringer. Har du ikke noe annet enn fondene? Har du ikke noe nytt og spennende? Og det har vi jo. Ikke minst blir eiendomsmarkedet stadig mer populært. Og aksjemarkedet har steget betydelig de siste årene, slik at mange tenker på å redusere risikoen i sin portefølje, sier den erfarne rådgiveren, og forteller at en annen vesentlig endring er at investorbeskyttelsen blir stadig bedre.

– De nye forskriftene som kom i vinter stiller stadig strengere krav, og gjør at useriøse aktører kommer til å slite enda mer.

Hvilke muligheter ser du i dagens marked?

– Det er mange gode investeringsmuligheter, men det viktigste er å forstå hva som passer for den enkelte kunde. Noen ønsker å ta en høyere risiko, mens andre har som hovedmål å bevare sine verdier. Våre råd må derfor tilpasses i forhold til den enkelte Kom innom og ta en uforpliktende samtale, så får vi se hva vi kan få til.