Pensum styrker forvaltningsteamet ytterligere!

Trond Omdal

Pensum har de siste årene opparbeidet seg en meget kompetent forvaltningsavdeling med 7 erfarne og kompetente forvaltere. Forvaltningsresultatene har vært svært gode siden oppstart i november 2015, både relativt til markedet og absolutt.

Pensum etablerte Pensum Energi som et globalt diskresjonært forvaltningsmandat 23. mars 2020. Forvaltningen av dette mandatet nærmer seg 2 års historikk, og resultatene har vært svært gode. Siden oppstart har Pensum Energi generert en positiv avkastning på 167,2% mot referanseindeksen som har gitt en avkastning på 112,6% (per 4. mars 2022).

Pensum har besluttet å styrke satsingen på forvaltning innen både fornybar- og tradisjonell energi, og vil etablere et eget aksjefond som vil videreføre forvaltningsmandatet vi til nå har hatt på vårt diskresjonære mandat. I denne forbindelse styrker vi forvaltningsteamet ytterligere ved å ønske Trond Omdal velkommen tilbake til Pensum! Trond har det siste året jobbet med Investor Relations i OKEA, og kommer fremover til å jobbe med Bjørn Rise med forvaltningen av Pensum Energi (både på diskresjonær forvaltning og fondsforvaltning). Med dette har Pensum etablert et meget sterkt forvaltningsteam innen forvaltning av energirelaterte verdipapirer.

Bjørn Rise har sin bakgrunn fra industrien på 1990-tallet fra Norsk Hydro. På slutten av 1990 tallet flyttet Bjørn til USA for å jobbe som energianalytiker i verdens største hedgefond, Tiger Asset Management. Deretter jobbet Bjørn på forvaltning i SEB Investment Management i London, og senere på forvaltning i Mitsubishi Trust Fund, og i energi/shippingfondet Tufton Oceanic. Bjørn kom til Pensum som forvalter av Pensum Energi i slutten av 2020.

Trond Omdal har femten års erfaring fra industrien fra Statoil (Equinor) og ConocoPhillips. Han jobbet også ett år i 2001/02 som rådgiver for Irans energiminister i utarbeidelsen av en strategiplan for økt oljeutvinning i Iran.  Ved oppstart av Arctic Securities i 2007 var Trond ansvarlig for å bygge opp analysedekningen innen olje- og gass-sektoren. og har også vært analytiker innen energisektoren i Nordea Markets, Pareto Securities og Fearnley Securities. I 2020 var Trond med å etablere Pensums energimandat, før han tok et kortere opphold i OKEA fra begynnelsen av 2021. Trond går inn i rollen som forvalter i Pensum torsdag 10. mars 2022.

Del i sosiale medier:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Få siste oppdateringer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ingen spam – kun nyheter fra Pensum

Relaterte innlegg