Uken har vært preget av en blanding av økonomiske resultater og markedsreaksjoner på ulike globale hendelser. I USA har aksjeindeksene hatt en positiv utvikling, til tross for at enkelte økonomiske tall antydet lavere vekst, mens sentralbanker i Europa har tatt grep for å håndtere inflasjonspresset. I Asia har utviklingen vært mer variert, med enkelte svakheter i Kina og Japan, mens oljeprisen har vist tegn til bedring etter en tid med nedgang. Her er en oppsummering av de viktigste markedsbevegelsene og hendelsene i løpet av uken.
De store aksjeindeksene i USA hadde en positiv utvikling sist uke, til tross for at økonomiske nøkkeltall trakk markedene i motsatt retning. S&P 500 og Nasdaq Composite nådde nye høyder på mandag, men falt tilbake noe på fredag. Uken begynte med skuffende økonomiske målinger som økte bekymringene for lavere vekst, men jobbrapporten fredag viste en økning på 272 000 jobber i mai. Imidlertid ble markedets reaksjon dempet av en uventet økning i arbeidsledigheten til 4,0 %. Renten på 10-års statsobligasjoner falt til sitt laveste nivå på over to måneder.
I Eurosonen reduserte ECB styringsrenten og innskuddsrenten med 0,25 % som ventet. På tross av forbedrede inflasjonstall, uttalte ECB-president Lagarde at prispresset fortsatt er sterkt, og at inflasjonen trolig vil holde seg over målet ut 2024. De fleste aksjemarkedene i Europa reagerte positivt på rentenedsettelsen, og STOXX Europe 600 steg med 1,0 %. I Tyskland og Storbritannia var det imidlertid svakere utvikling.
Oslo Børs hadde en svak uke og falt med 1,3 %. De beste aksjene på OBX var Nordic Semiconductors og Orkla, mens Hoegh Autoliners og NEL var de svakeste. I Japan var utviklingen blandet, med Nikkei 225 opp 0,5 %, mens TOPIX falt med 0,6 %. I Kina var aksjemarkedene svake, og Shanghai Composite falt med 1,2 %, mens eksporten steg med 7,6 % i mai, som var bedre enn ventet.
Oljeprisen svekket seg i begynnelsen av uken, men steg mot slutten, og endte på USD 79,50/fat. Markedsreaksjonen på OPEC-møtet var i utgangspunktet negativ, men sentimentet ble bedre etter den sterke etterspørselen etter olje som ble bekreftet i lagerrapporten.