Aktuelt

Aktuelt

Pensumkonferansen gjennomføres som webcast

Etter råd fra Helsedirektoratet, ønsker ikke Pensum å bidra til risiko for videre spredning av Corona-viruset blant våre fjerne og nære. Vi vil derfor avlyse Pensumkonferansen 2020, og som erstatning heller arrangere en webkonferanse på samme dag. Der vil mange av de opprinnelige presentatørene dukke opp, med ekspertise på alt fra Corona-viruset til oljemarkedet. Les mer her.

 

Coronavirus på verdens børser

Ved inngangen til 2020 var verdens finansmarkeder preget av stigende optimisme, med bakgrunn i forventninger til en snarlig signering av handelsavtalen mellom USA og Kina, tro på økende inntjening for bedriftene og at makroindikatorer igjen var i ferd med vende oppover. Les mer her.

 

En «bli kjent» samtale med Trond Omdal

Trond Omdal er en profilert ekspert innen olje og energi, og startet i Pensum 1. februar i år. Han tar over forvaltningen av Pensum Energi, et diskresjonært forvaltet mandat innen energiaksjer. Vi tar en prat for å bli bedre kjent.

Les mer her.

 

Invitasjon til fagseminar – Felix konferansesenter 13. februar 2019

Pensum har gleden av å invitere til en ettermidag med interessant faglig påfyll på Felix Konferansesenter. Her vil du blant få møte Ivar Strompdal som vil presentere sitt makrosyn, Stig Myrseth som vil fortelle om “stock-picking” på Oslo Børs, samt CIO i Pensum Kåre Pettersen som vil holde et innlegg om absolutt avkastning og Pensum sitt nyeste forvaltningsmandat.
Les mer her.

Gode råd mot fallgruvene

Det er mange gode investeringsmuligheter i dagens marked. Men det er også lett å trå feil, og et stadig økende utvalg av finansielle produkter som ikke alle holder god kvalitet. De fleste trenger en rådgiver for å unngå fallgruvene, sier Senior Wealth Manager Arve Rosenvinge hos Pensum. Vi har intervjuet en av våre rådgivere med lengst fartstid i bransjen.
Les mer her.

Hvordan jobber Pensums forvalter Kåre Pettersen?

Over en kopp kaffe snakket vi med Pensums investeringsdirektør Kåre Pettersen. I samråd med Pensums investeringskomite, basert på egne og eksterne analyser, utvikler Pettersen og hans team vårt gjeldende markedssyn og setter sammen porteføljene i de ulike mandatene i forhold til den aktuelle situasjonen i markedene.
Les mer her.

Foto av Wall Street oksen ifbm Pensum sitt markedssyn.Pensums aktuelle markedssyn

Januar startet med en solid oppgang på globale børser, men optimismen falt betydelig mot slutten av måneden. Februar har startet med store svingninger, til dels ganske negative. Fra toppen i januar har den amerikanske Dow Jones-indeksen nå falt drøyt 10% (pr 8. februar). Ved børsfall på mer enn 10% er vi inne i en korreksjonsperiode.
Les mer her.

Gode muligheter i olje- og energiaksjer

Aksjekursene i oljeselskapene reflekterer allerede mye av oljeprisoppgangen, mens vi ser et betydelig potensiale for ytterligere oppgang fra oljeserviceselskapene.

Les mer her.

”De gamle er eldst” – Intervju med Kåre Pettersen, Forvalter og Investeringsdirektør.

2016 var et suksessfullt år for Pensums aktivt forvaltede porteføljer, men hvem er egentlig personen bak Pensums forvaltning? Hvordan ser en vanlig dag som porteføljeforvalter ut? Vi traff Pensums forvalter, Kåre Pettersen, på en kafe i Stockholm.
Les mer her.

Temaet «Verdens 99 beste investorer» ga fullsatt Pensum-event.

Onsdag den 10. mai avholdt vi seminaret «Investerer du som proffene?» på Hotel Scandic Anglais i Stockholm med forfatteren Magnus Angenfelt og europaforvalteren Peter Sjöholm.

Les mer her.

Pensum har lansert diskresjonær forvaltning – Europeiske aksjer. Se beskrivelse av modellen og historisk avkastning her.

Pensum fornyer utvidet avtale med det svenske Gymnastikförbundet. Les mer her.