Investeringsrådgivning

Kunden alltid først!

Den konsultative rådgivningen innebærer at våre forvaltere foreslår forandringer i porteføljen. Kunden avgjør deretter om forandringen skal gjennomføres eller ikke.

Det å være nøytral gjennom arbeidet med investeringsrådgivning er en selvfølge og en forutsetning for at kunden skal kunne føle en tillit til det arbeidet vi utfører. Vi står helt frie i å alltid anbefale kunden en investering som passer kunden best. Uavhengig av hvem som er leverandør. 

Som en frittstående aktør i finansmarkedet benytter vi analyser på enkeltaksjer, obligasjoner og fond fra de beste forvaltningsmiljøene i Norden og internasjonalt.

I dagens marked betaler de fleste kunder kun produktavgifter. Rådgiver mottar normalt sine inntekter gjennom provisjoner fra produktleverandørene. Vi ser på en slik metodikk som en fare for at dette fremmer tjenester og produkter som gir høyest provisjoner.

For deg som investerer, er dette negativt spesielt basert på 2 faktorer. Dels så begrenser dette utvalget til kun produkter med høye returprovisjoner, samt at de høye avgiftene spiser av den avkastning du egentlig skal ha som kunde.

Pensum tar betalt direkte fra våre kunder og benytter i stor utstrekning produkter innen institusjonell klasse, som har lave avgifter og ingen returprovisjon til rådgiver. Gjennom dette mener vi at vi har en krystallklar sammenfattende interesse med våre kunder.

Få siste oppdateringer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ingen spam – kun nyheter fra Pensum