Sist uke var preget av en positiv utvikling på aksjemarkedene, hvor både økonomiske data og selskapsresultater spilte en viktig rolle. Den største driveren for markedsstemningen var fortsatt forventningene om rentenedsettelser fra sentralbankene, særlig i USA og Europa. Dette ble støttet av tegn på avkjøling i arbeidsmarkedene, som kan føre til mindre stramme økonomiske forhold. Aksjemarkedene reagerte positivt på disse signalene, og flere store indekser viste solid vekst. I tillegg var det økende optimisme rundt rentekutt i flere regioner. Oljeprisen var derimot mer volatil og påvirket av geopolitiske faktorer.
Aksjemarkedene viste generelt positiv utvikling sist uke, med styrende faktorer som arbeidsmarkedstall og rentereduksjoner fra sentralbankene. I USA viste arbeidsmarkedstall en nedkjøling, og University of Michigans forbrukersentiment falt til det laveste nivået på seks måneder. Dette økte forventningene om rentenedsettelser, spesielt etter at den svenske Riksbanken satte ned styringsrenten med 0,25 %.
I Europa var sentimentet også positivt, og de fleste aksjeindeksene steg, drevet av gode kvartalsrapporter og en økende optimisme rundt rentelette. STOXX Europe 600 steg med 3 %, og de største indeksene i Tyskland, Frankrike og Italia viste sterke resultater. Oslo Børs steg med 3,5 %, med Frontline og Equinor som de beste aksjene på OBX. Bank of England holdt styringsrenten uendret, men indikerte at lettelser kan komme snart. I Sverige varslet Riksbanken mulige rentekutt i andre halvår.
I Japan var aksjemarkedene marginalt svakere, etter uttalelser fra Bank of Japan om mulige rentehevinger på grunn av svakheten i yen. Kinesiske aksjer fikk et positivt løft, med Shanghai Composite og CSI 300 opp med henholdsvis 1,6 % og 1,7 %. Kinas eksport viste bedring i april, selv om eksporten til Europa falt. På oljemarkedet steg prisen fra $83 til $84,20 før den falt tilbake til $82,60 på fredag, påvirket av geopolitiske usikkerheter og etterspørselstall.